• Yoga och andning

Yoga


Mamosa erbjuder kurs och regelbundna tillfällen att utöva yoga med yogalärare Anneli Davidsson.

Anneli är utbildad livsyogalärare och under utbildning till samayogalärare. Livsyoga är i grunden kundaliniyoga och introducerades i Sverige av skaparen Tomas Frankell. Tomas har i sin tur gått i lära för Yogi Bhajan i Indien. Sama betyder balans och samayoga är skapad och lärs ut av Sky Akasha Tobias. Karatäristiskt för samayoga är - lite enklare, lite djupare yoga.

Anneli bjuder in till fokus på andning tillsammans med mer eller mindre fysiskt ansträngande rörelser och positioner med stöd i kroppens fantastiska system av skelett, muskler, bindväv, körtlar osv. Vi börjar varje pass med att tona in oss med mantra för att landa här och nu och avslutar passet med en stunds sång med enkla ord på sanskrit. Alla yogapass är uppbyggda för genomgång av hela kroppen, insida såväl som utsida. Vissa pass arbetar mer djupgående med olika delar såsom tex rygg, immunförsvar, nervsystem, körtelsystem, mental styrka mm.

Målet med yoga är att skapa enhet i kropp och själ och enhet i världen. Du söker din fulla potential vid varje tidpunkt i livet för att på sikt utveckla full känsla av frihet och vitalitet. Det är möjligt för alla med respekt för sin egen kropp och dess behov i nuet. Enhet för kropp och själ är i förlängningen enhet med allt, fred med andra människor, djur och natur.

Om andning se nedan.

 

Start i vår

Vårens yoga startar måndag 22 januari.
Vi är i Träslövsgården, Varberg. MÅNDAGAR kl.18.00-19.30.

Välkommen med Anmälan eller frågor via mejl till info@mamosa.se eller till Anneli på 070-362 77 99.

Kursavgiften är 1 750 kr för terminen. Du kan även gå enstaka gånger, kostnad 120 kr per gång.

Varmt välkommen <3


 

Qi Gong

Måndagar kl 17.30-17.50 med start 22 januari i Träslövsgården.
20 minuters stående fokusbaserad träningsform för reducering av stress och höja energinivå i kroppen.
Passet är gratis för yogadeltagare. Icke yogadeltagre betalar 50 k.
Anmälan till Anneli 070-362 77 99


 

Andning

Anneli är utbildad andningsinstruktör av Boris Aranovic.

Näst dina tankar är andningen det som mest påverkar energin i din kropp. Det är alltså viktigt hur vi andas och att känna till hur det påverkar kroppen på olika sätt. Att använda kroppens endogena (inomkroppsliga) andning är ett sätt att spara på kroppen resurser. Olika andningtekniker kan lätt läras in för att hjälpa kroppen slappna av eller för att skapa mer energi. Det är enkla metoder som var och en kan lära sig och använda dagligdags.

Är du intresserad av att boka Anneli för en föreläsning eller samtal kontakta henne via info@mamosa.se eller mobil 070-362 77 99. 

loading...